torsdag, november 13, 2008

Vi och dem, vi mot dem, eller?

Varför?
Om det ändå slängs groteska mängder mat i Sverige och andra länder i den rikare delen av världen varför förgifta eller sätta lås på sopcontainrar?
Helt ätlig mat slängs och matbutiker och restauranger blir sura för att folk snor deras mat.
Det finns ingen logik i det. Det är bara ren och skär girighet och en taskig människosyn. Framförallt är det konsumtion när den är som mest korkad.

Ingen av oss som har tak över huvudet och kan köpa mat förstår nog exakt hur desperat en människa är när den går ner i en container för att leta mat. Dessutom med tanke på den i mångt och mycket undermåliga hjälp dem får så är containrar på lastkajer kanske deras räddning. Tänk att inte få mat varje dag...

Jag hytter med näven helt enkelt åt den där på Lidl.

4 kommentarer:

edion sa...

Vackert skrivet. håller med till fullt ut Sanna om det nu ska slängas och det fins folk som är beredda at leta i containrar efter mat så låt dom göra det ifred. Den bästa lösningen vore ändå om maten kunde ge fan i att slängas utan att butiken ställde ut maten på kajen och sedan fick organisationer som vill hämta maten och dela ut den till dom som är i behov av det. Nej vart fan har medmänskligheten i detta land tagit vägen.

Anonym sa...

Ta hem en hemlös som inneboende.
Gör det ikväll!
Om du nu är så medkännande...

Sannan sa...

Martin: ja organisationer med erfarenhet av problematiken borde få den överflödiga maten, helt klart.

a.p.se: din kommentar är inte ens lönt att besvara.

Anonym sa...

Sen har vi ju det där berget med 27 ton ruttnande åsnekött som tas in till svergie varje år, men ingen har det i maten, så nånstans måste alltså finnas ett berg med åsnekött dit kan de ju gå om de vill.