måndag, april 04, 2011

Vattenballong

Idag är det 12 dagar kvar. Det känns kan jag lova. Har känt mig lite svullen minst sagt. Idag var kanske det sista besöket hos barnmorskan (önsketänkande). Det innebär bland annat vägning. På två veckor har jag gått upp 3,5 kilo. Och jag kan säga att mycket är i form av vätska som ansamlats i fötter, vader och händer. Idag fick jag ta av mig förlovningsringen, det rekommenderades av BM. Nu sitter den på lillfingret vilket i vanliga fall borde vara en omöjlighet. Jag har inte riktigt haft besvär med vätska i min lekamen förut och är lite fascinerad över detta. Fingrarna stramar när jag böjer dem och de är väldigt varma. Fötternas något förlorade form har gjort att strumporna snurrar omkring, ett obekvämt fenomen. Speciellt då jag har vissa svårigheter att i tid och otid fixa till det hela.

BM tyckte jag såg svullen ut och kollade såklart alla värden lite noggrannare eftersom hastig svullnad kan innebära havandeskapsförgiftning men allt såg bra ut. Le petit pois är i startgroparna och fixerad. Även om vi visste det från vårt lilla studiebesök på förlossningen förra söndagen. De kraftiga värkar jag haft har inte varit helt av ondo utan faktiskt uträttat lite också.

Ärtans rörelser är inte lika charmiga nu då det stökas och bökas på ett helt annat sätt och då den är fixerad kan dessa rörelser ge kraftig obehag. Men idag rörde den sig lite gulligt, jag låg och försökte slappna av på soffan och då vände sig Ärtan från ena sidan till den andra väldigt långsamt, lite som att den var nyvaken. Kunde nästan höra en liten gäsp och se hur den gnuggade ögonen.

Det kommer närmre för varje timme, men skulle helst vilja att den kom nu. Försöker med lite huskurer... men kommer Ärtan ut när den själv vill, inte när föräldrarna vill.

Inga kommentarer: