torsdag, oktober 27, 2011

Öppet brev till girigheten

Hej girigheten!

Jag heter Sanna och jag har märkt att du den närmaste tiden visat ditt ansikte lite väl många gånger.

Jag önskar jag kunde säga att det är trevligt att se dig men så är det icke. Din närvaro får det att krypa i kroppen på mig. Ditt sätt att nästla dig in högt som lågt.

Vi kan börja i den stora världen. Där du i allians med de stora företagen, exempelvis oljebolag, som förstör djur, natur och människoliv. Allt till förmån för pengar. Ditt samvete är sedan länge borta. Folkmord, glaciärsmältning och utrotning är inget du ens tagit notis om. Pengarna, ja pengarna är det som styr.

Nästa steg är till lilla Sverige. Där har du en tradition att sätta klorna i våra politiker. Låtsas att de har lässvårigheter med regler och lagar. Du är inte intresserad av att folket ska ha förtroende för våra politiker, ty ditt vinstintresse är större. På samma sätt har du demoniserat Victor Muller, han har så blygsamt tagit ut minst 18 miljoner i lön från SAAB. Samtidigt för den lilla människan på golvet, ingen lön. Ingen lön att betala de höga räntorna till bankerna, betala soppan till bilen eller köpa hutlöst dyr mat  till familjen.

Till sist kommer vi till min omedelbara närhet. En människa som kämpat hela livet, betalat skatt och vårdat andra. Har fått en oansenlig mängd pengar i jämförelse med förmögenheter men stora summor för denne. Ålderdomen sätter in och vardagen kräver att någon hjälper. Denna någon ger tillsynes sin hjälpande hand och så även sällskap. Men i själva verket beslutar denna att ge sig själv lön för detta för någon annans pengar. Den slant den äldre till sist äntligen fått av hårt slit och sorg, ja den tar någon och bränner. Snabbt och okontrollerat.

Jag gillar inte dig girigheten, jag vill inte se dig här. Du förpestar världen med din krokiga långa fingrar.

MVH
Sanna

Inga kommentarer: