torsdag, oktober 13, 2011

Dag 16 – Din syn på mainstream musik

Den här utmaning lider av någon slags borderlinestörning. Ena dagen behandlar vi något så djupt som vår religiösa övertygelse eller förnekelse. Och idag... ja det rubriken antyder.

Vi kan först försöka bena ut vad som är mainstream. För mig är det musik som är produkter och inte gjorde med hjärtat. Det är musik som idag är exempelvis Britney Spears, en röst som fullständig autotunas sönder. Hon är bara produkten men det skulle kunna vara vem som helst. Hon mimar på scen och gör några tafatta dansmoves. Men med det inte sagt att en del av hennes låtar faktiskt låter helt okej. Men personligt och med hjärta? Nej, tveksamt.

Jag tycker viss musik som är strömlinjeformad är bra. Det är dock ej hållbar musik, hållbar musik för mig är musik som tål massiv upprepning och man tar åt sig av musiken varje gång. Mainstream spelas sönder till slamsor på radion och dör oerhört snabbt, men se, det kommer alltid en ersättare. Alla går dock samma öde tillmötes. Ingen musik idag som skapas som i en industri blir odödliga.

Det är tveksam om något överhuvudtaget blir odödligt idag då urvalet är enormt. Det som inte går radiodöden tillmötes kommer å andra sidan inte fram i den utsträckningen för att nå den status som exempelvis Beatles, Presley eller Madonna har. Vi kommer inte få någon ny superstjärna som håller decennium in, decennium ut.

Det må låta lite tantromantiskt "det var minsann bättre förr", just i stjärnstatusfrågan kan detta stämma. Men glöm inte... allt har sin tid.

Inga kommentarer: